En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güvenilir WordPress eğitimleri.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress Kılavuzu

12+

Yılların Dijital Deneyimi

[total_posts]

Yayınlanan İçerik

Kaç WordPress Eklentisi Kurmalısınız?

Okuyucular tarafından sık sık sitelerine ne kadar WordPress eklentisi kurmaları gerektiği soruluyor? Herkesin bilmek istediği asıl soru, kaç tane eklentinin fazla olduğu?

WordPress eklentileri ve web sitesinin hızını, performansını ve güvenliğini nasıl etkileyebilecekleri hakkında birçok yanlış anlama olduğundan, bu konuyu teknik olmayan kullanıcılarımız için ayrıntılı olarak açıklamak istiyoruz.

Bu makalede, sitenize kaç tane WordPress eklentisi yüklemeniz gerektiğini açıklayacağız. Eklentilerin web sitenizi nasıl etkileyebileceği ve etkileyemeyeceği hakkında da konuşacağız. Amacımız, web sitenizi nasıl çalıştıracağınızı WordPress eklentileri ile mükemmel bir şekilde çalıştırmanıza yardımcı olmaktır.

Web sitenize kaç tane WordPress eklentisi kurabilirsiniz?

WordPress Eklentileri Hakkında ve Nasıl Çalışır?

Daha derine inmeden önce, biraz da WordPress eklentileri ve nasıl çalıştıkları hakkında konuşalım.

WordPress eklentileri web siteniz için uygulamalar gibidir. Çevrimiçi mağaza yapma , iletişim formları ekleme ve daha fazlası gibi yeni özellikler ve web sitesi işlevselliği eklemenize yardımcı olurlar .

WordPress’in kendisi gibi, eklentiler de PHP programlama dilinde yazılmıştır . PHP kodu web sitenizin barındırma sunucusunda çalışır ve kaynaklarını kullanır.

Bu nedenle, bu kaynakları yönetmek ve web sitenizi verimli bir şekilde çalıştırmak için size kolay araçlar sağlayan iyi bir WordPress barındırma şirketini seçmelisiniz .

WordPress 1.2’den beri (WordPress eklentileri için destek eklendiğinde), eklentiler kullanıcılar için bir nimet olmuştur. Eklentileri olmayan WordPress, oyuncakları olmayan bir oyuncak mağazası gibidir. Bu eğlenceli değil.

Eklentiler WordPress Web Siteleri İçin Neden Önemlidir?

Neden eklentilere ihtiyacınız var?

WordPress çekirdeği güçlü bir yayıncılık çerçevesi sağlasa da, WordPress’i dünyadaki en popüler web sitesi kurucusu yapmaktan geniş çapta sorumlu olan eklentilerdir .

Kullanılabilir toplam WordPress eklentisi sayısı yıllar içinde artmıştır. Bu yazıyı yazarken, resmi eklentiler dizininde 54.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisi bulunmaktadır.

Bu ücretsiz eklentilerin yanı sıra, üçüncü taraf şirketler ve geliştiriciler tarafından satılan binlerce premium WordPress eklentisi de bulunmaktadır .

Eklentiler, SEO’yu geliştirmenize , güvenliği artırmanıza, kullanıcıları yönetmenize ve daha pek çok şeye yardımcı olabilir . Web sitenizde WordPress eklentileri kullanmadan işinizi büyütmek oldukça zor olurdu.

WordPress Eklentileri Nasıl Kötü Bir İtibar Aldı?

Eklentiler nasıl kötüye gitti

Eklentilerin amacı, WordPress’i hayal edebileceğiniz hemen hemen her şeyi yapacak şekilde genişletmektir. Ancak, şimdi birçok acemi kullanıcının eklentilerine karşı bir korku ya da kısıtlama duygusu görüyoruz.

İnsanlar performans, güvenlik, güvenilirlik vb. Hakkında endişeleniyorlar. Bunun nedeni, tasarımcıların, geliştiricilerin ve web barındırma destek teknisyenlerinin, bir müşterinin web sitelerinde sorun giderirken gerçekten sinirlenmesidir.

Hayal kırıklıklarında, ‘ daha az eklentiye sahip ‘ veya ‘ sitenizi yavaşlatan eklentilerdir ‘ gibi yorumlar yaparlar .

Yavaş site için bir geliştirici suçlama eklentileri

Bu açıklamalar sosyal medya, kişisel görüşmeler ve konferanslar boyunca yankı buldu. Bu ifadelerle en büyük sorun belirsizlikleridir.

Az nedir Kaç tane WordPress eklentisi var?

Sorunun eklenti miktarı değil, kalite olduğuna inanıyoruz.

Web sitenizde herhangi bir sorun olmadan çalışan onlarca iyi WordPress eklentisi olabilir, ancak tek bir kötü kodlanmış eklentinin eklenmesi web sitenizi yavaşlatabilir.

Bu olduğunda ve sorun giderme yardımı istediğinizde, barındırma şirketinizdeki destek teknisyeni veya başka bir geliştirici eklenti miktarını suçlar.

Bu mantıklı çünkü bir web sitesi 5 eklentileri ile sorun giderme 30 ile bir web sitesi sorun giderme çok daha kolaydır.

Hayal kırıklığından kaynaklanabilecek herhangi bir tavsiyeyi biraz dikkatli almak son derece önemlidir.

Kibarca onlardan hangi özel eklentinin soruna neden olduğunu belirlemesini istemeniz gerekir, çünkü miktarı suçlamak tembellikten kaynaklanır.

Bununla birlikte, eklentilerin web sitenizin farklı yönlerini nasıl etkileyebileceğine bir göz atalım.

WordPress Eklentileri Web Sitesi Hızını ve Performansını Nasıl Etkiler?

WordPress eklentileri ve web sitesi performansı

Birçok farklı WordPress eklentisi türü vardır ve bunların her biri web sitenizin performansını farklı şekilde etkiler.

Başlıca ön uçları etkileyen eklentiler var. Örneğin, sayfa oluşturucu eklentileri , iletişim formları , galeriler, kaydırıcılar vb.

Sonra genellikle arka uç veya yönetici alanı içinde görevleri gerçekleştirmek için yapılan eklentiler var. Örneğin, WordPress yedekleme eklentileri , editoryal eklentiler, çeşitli arka plan işlemleri vb.

Yönetici alanı ve ön uç dahil her yerde çalışan eklentiler de vardır. Örneğin, SEO eklentileri , WordPress güvenlik duvarı eklentileri ve daha fazlası.

Bir WordPress eklentisinin web sitesi hızı ve performansı üzerindeki etkisi, bu eklentinin nereye yüklendiğine bağlıdır.

Örneğin, yalnızca WordPress yönetici alanındaki belirli görevleri yaparken yüklenen eklentiler genellikle web sitenizin performansını etkilemez.

Öte yandan, ön tarafa yüklenen eklentilerin daha büyük bir performansa sahip olması muhtemeldir.

Ayrıca, kırık link kontrolü, 404 izleme, vb. Rutin arka plan işlemleri gerçekleştiren eklentiler de genel web sitenizin performansını önemli ölçüde yavaşlatabilir.

Eklentiler sitenizin performansını aşağıdakilerle etkileyebilir:

  • Ek HTTP istekleri yapma – Bazı eklentiler (çoğunlukla ön uçlar) özel stil oluşturma veya komut dosyalarının düzgün çalışması için gerekli olabilir. Bu nedenle, ekstra JS ve / veya CSS dosyaları ekleyebilirler. Bu dosyaların yüklenmesi, sayfanızın yüklenme süresini yavaşlatan ek HTTP istekleri yapmanızı gerektirir.
  • Ek DB Sorguları – Bazı eklentiler veritabanı sorgularınızı artırabilir. Örneğin, popüler gönderileri , ilgili gönderileri veya veritabanı öğelerini çeken ve ön uçta görüntüleyen herhangi bir şeyi görüntülemek için eklentiler .
  • Arkaplan İşlemleri ve Veri Tabanı Yazmaları – Bazı eklentiler, kopuk bağlantıları kontrol etmek, post view gibi analitikleri izlemek ve kaydetmek gibi arkaplan işlemlerini yürütürken birçok sunucu kaynağını alabilir

En iyi WordPress eklentileri yalnızca gerektiğinde ek dosyalar yükler ve veritabanı çağrılarını en aza indirir. Ancak, bazen sadece kaçınılmazdır.

Neyse ki, çoğu durumda kullanılabilir optimizasyonlar var. Bu sorunlar için kısa ve uzun vadeli bir çözüme bir göz atalım.

Bunu yapmadan önce , öncelikle WordPress sitenizde önbelleğe almayı etkinleştirdiğinizden emin olun . Önbelleğe almadan, web siteniz her zaman yavaş olacaktır.

Şimdi diğer optimizasyonlara geçelim.

Ek HTTP İsteklerini Düzeltme Sorunu

Eklentiler, kutunun dışında çalışmak için ek HTTP istekleri (örn. JS ve CSS dosyası) eklemek zorundadır. Örneğin, bir iletişim formu eklentisi yüklediğinizde, çalışmasını ve iyi görünmesini istersiniz.

İnsanlar bazen gerekli olduklarını göz ardı ederek ek HTTP isteklerinden şikayet ederler. İşte bir stilize olmayan formun nasıl göründüğü.

Şekillendirmeden iletişim formu

Çoğu kullanıcı bundan hoşlanmaz, hatta bazıları bozuk olduğunu düşünür. Peki, eğer iletişim formu CSS ve JS dosyalarını yüklemek için ek HTTP istekleri eklemezse tam olarak ne olur.

Kısacası, eklentinin düzgün çalışması için ek stiller ve komut dosyaları gerekir.

Ek HTTP istekleri sorununu optimize etmenin üç yolu vardır. Hepsi bir miktar kodlama bilgisi ve WordPress uzmanlığı gerektiriyor, ancak bir yöntem kesinlikle diğerlerinden daha kolay.

İlk yöntem, eklenti tarafından yüklenen ek stillerin ve komut dosyalarının kaydını silmek olacaktır. Bundan sonra, eklenti stillerini temanın style.css dosyasına birleştirebilir ve eklenti komut dosyalarını temanızın ana JavaScript dosyasına birleştirebilirsiniz.

İkinci yöntem, ihtiyaç duydukları sayfalara eklenti stillerini / komut dosyalarını koşullu olarak yüklemek olacaktır.

Makalemizde , WordPress eklentilerinin eklediği ek komut dosyalarının ve stil sayfalarının devre dışı bırakılması hakkında zaten her iki yöntemi de açıkladık .

Kod meraklısı olmayan insanlara gelince , dosyaları tek bir tıklamayla küçültmenize ve birleştirmenize olanak tanıyan WP Rocket gibi premium bir önbellek eklentisi kullanabilirsiniz . Bu çoğu durumda işe yarar, ancak bazı durumlarda belirli eklentilerle çakışmalara neden olabilir.

Bununla birlikte, birkaç ek HTTP isteğinin düşündüğünüz kadar önemli olmadığını anlamanız gerekir. Burada milisaniyelerden bahsediyoruz. Bununla birlikte, ek HTTP istekleri ekleyen çok sayıda eklentiniz varsa, bu optimizasyon yükleme sürenizden birkaç saniye daha kısa bir süre önce tıraş olmanızı sağlar.

Olmayan asabi iş sahipleri bir çok basitçe bir WordPress geliştirici işe gelen Codeable (değerli bir yatırımdır) kendi web sitesini hızlandırmak için.

Şimdi HTTP isteklerini ele aldığımızda, ek DB sorgularına göz atalım.

Ek Veritabanı Sorgularını ve Arka Plan Süreçlerini Düzeltme

Bazı eklentiler veritabanı sunucunuzdaki yükü artırabilir. WordPress, sorguları önbelleğe almak konusunda çok iyi bir iş çıkarır ve kodlanmış eklentilerin çoğu önemli bir soruna neden olmaz.

Ancak, trafik yoğun bir web siteniz varsa, veritabanı yönlendirmeli eklentileri kullanmak, özellikle uygun sunucu kaynaklarınız yoksa, sorun olabilir.

Örneğin, bir üyelik web siteniz veya WooCommerce ile çevrimiçi bir mağazanız varsa, önbelleğe alınmamış birçok istekte bulunuyorsunuz. Bu senaryoda tek gerçek seçenek, yönetilen bir WordPress barındırma çözümü veya hatta özel bir WooCommerce barındırma çözümü kullanmaktır.

Şimdi, kaynakların aşırı derecede yoğun olduğu bazı eklentiler var ve bunları ne pahasına olursa olsun kaçınmalısınız.

Örneğin, bazı e-postaya giriş eklentisi, web sitesi istatistikleri eklentisi, izleme izleme eklentisi vb. Gibi WordPress’te çeşitli analitik işlevsellikler ekleyen eklentiler var. Bu eklentiler veri tabanınıza veri yükünü önemli ölçüde yavaşlatan her sayfa yüklemesinde yetersiz yazıyor İnternet sitesi.

MonsterInsights veya Jetpack İstatistikleri ile WordPress için Google Analytics gibi eklentilerle analizleri daha ölçeklenebilir bir şekilde izleyebilirsiniz .

OptinMonster gibi eklentilerle daha ölçeklendirilebilir izleme özelliğine veya favori e-posta pazarlama hizmetlerinden kaydolma formlarını kullanarak e-postaya katılma formları ekleyebilirsiniz .

Ayrıca, 404 hatalarını izleyen ve ağır yük ekleyen ve sunucu kaynaklarını boğabilen kopuk bağlantıları izleyen eklentiler de vardır. Bu eklentileri kullanmak yerine, Ahrefs veya SEMRush gibi üçüncü taraf bir bulut hizmetini kullanarak , kopuk bağlantıları otomatik olarak izleyen ve aynı zamanda birçok faydalı SEO bilgisi sunan bir bulut hizmeti kullanmalısınız .

Premium bir çözüm istemiyorsanız, kırık linkler için bir seferde 300 sayfa kontrol etmenizi sağlayan Broken Link Check gibi ücretsiz bir araç kullanabilirsiniz .

WordPress Eklentileri Güvenliği Nasıl Etkiler?

Eklenti WordPress güvenliğini nasıl etkileyebilir?

WordPress eklentileri kurulurken güvenlik önemli bir husustur. Birçok kullanıcı, daha fazla eklentiye sahip olmanın sitelerini daha savunmasız bırakabileceğinden endişe ediyor.

Yanlış kodlanmış bir WordPress eklentisinin bilgisayar korsanları tarafından yararlanabileceği ve sitenizi savunmasız bırakabileceği doğrudur. Ancak, var olan hemen hemen her yazılım için de geçerlidir.

Gözetimin gerçekleşmesi zorunludur. Bununla birlikte, açık kaynak ile ilgili en iyi bölüm birçok kişinin yazılımı kullanmasıdır, bu da bir güvenlik açığının keşfedilmesini ve düzeltilmesini hızlandırır.

Sucuri gibi bir WordPress güvenlik eklentisi kullanarak web sitenizi güvende tutabilirsiniz . Binlerce web sitesini tararlar ve güvenlik açığı bulunan bir eklentiyle çoğu güvenlik sorununu yakalamanıza yardımcı olurlar.

Ayrıca, genel WordPress güvenliğinizi artırarak web sitenizi de koruyabilirsiniz . Bu, bilgisayar korsanları tarafından herhangi bir güvenlik açığından yararlanmadan önce güvenlik katmanları eklemenizi sağlar.

WordPress Eklentileri ve Güvenilirlik

Terk edilmiş bir eklenti

Bazı insanlar bir eklentinin güvenilirliğinden endişe duyuyorlar. Eklenti kesilirse ne olur? Güncellemeler yavaşsa ne olur?

Açık kaynak kodlu WordPress ekosisteminin en güzel yanı, her zaman alternatiflerin olmasıdır.

Popüler bir eklenti kullanırsanız, olasılıklar devam etmeyecek olmasıdır. Eğer öyleyse, o zaman bir başkası büyük olasılıkla onu çatallayıp geliştirmeye devam edecektir. Bu açık kaynağın gücü . Bu aynı zamanda WordPress’in nasıl ortaya çıktığıdır (önceki platforma b2 / cafelog denir).

İyi bir sicili ve saygın yazarları olan eklentileri seçtiğiniz sürece, iyi olacaksınız.

Kod Parçacıkları Ekleyerek Eklentilerden Kaçınabilir miyim?

Gösterir web boyunca makaleleri vardır: (gibi “eklenti kullanmadan WordPress XYZ nasıl yapılır” bu bir ).

Bu makalelerin amacı, eklentileri kullanmaktan vazgeçmek değil, size kodu nasıl öğreneceğinizi göstermektir. Sitenize kod parçacıkları eklemenin üç yolu vardır. Bunları functions.php dosyasına , siteye özgü bir eklentiye ekleyebilir veya özel kod parçacıkları eklemek için bir eklenti kullanabilirsiniz .

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, web sitenize kod parçacıkları eklemek, tek başına bir eklenti ile aynı performans etkisine sahiptir.

Bir eklentiyle aynı olan kod parçacıklarını yüklerseniz, temel olarak eklentiyi yüklemeden çalıştırıyorsunuzdur. Dezavantajı bu kod için herhangi bir eklenti güncellemesi veya güvenlik düzeltmesi almamanızdır.

Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, hangisinin daha iyi olduğuna ilişkin WordPress eklentisi vs functions.php dosyası hakkındaki kılavuzumuza bakın .

Kaç WordPress Eklentisi Kurmalısınız? Kaç tane WordPress eklentisi var?

Yüklenecek kaç eklenti var

Web sitenizi çalıştırmak ve işinizi büyütmek için gerektiği kadar WordPress eklentisi kurmalısınız.

Ortalama olarak, bir işletme web sitesinin en az 20 – 30 eklentisi olması oldukça yaygındır.

Eğer tam potansiyele sahip WordPress kullanıyorsanız ve birçok gelişmiş özelliğe sahipseniz, bu sayı kolayca 50+ seviyesine düşebilir.

Örneğin, web sitelerimizdeki aktif eklentilerin sayısı:

OptinMonster – 67 aktif eklenti

WPForms – 54 aktif eklenti

MonsterInsights – 68 aktif eklenti

RafflePress – 17 aktif eklenti

WP Mail SMTP – 39 etkin eklenti

Bu sayı, web sitenizi yavaşlatan eklentilerin miktarı olmadığını vurgulamalıdır.

WordPress kodlama standartlarına uyan yüksek kaliteli eklentiler kullandığınız sürece, çok sayıda eklentiyle iyi olacaksınız.

İşte web sitemizin Pingdom üzerinden performans sonucudur.

WPBeginner Anasayfa Pingdom

Düzinelerce eklenti ve özel kod snippet’i kullanmasına rağmen, web sitemiz hala yarım saniyede (479 milisaniye) yükleniyor.

En İyi WordPress Eklentileri Nasıl Seçilir?

Kullanıcılarımız tarafından en sık sorulan sorulardan biri ‘web sitem için en iyi eklentileri nasıl seçerim?’

Ücretsiz bir eklenti arıyorsanız, o zaman sadece WordPress.org eklenti dizininden indirin. Resmi WordPress eklenti dizini, iyi eklentiler seçmeyi de kolaylaştırır.

En İyi WordPress Eklentisi Nasıl Bulunur?

Bir eklentinin derecelendirmesini ve diğer WordPress kullanıcıları tarafından sağlanan yorumları görebilirsiniz. Eklentinin en son ne zaman güncellendiğini ve kaç tane web sitesinin kurulu olduğunu da görebilirsiniz.

Öte yandan, premium bir eklenti arıyorsanız, onların saygın bir WordPress şirketinden veya geliştiricisinden olduklarından emin olun . Emin değilseniz incelemelere ve referanslara bakın.

Daha fazla ayrıntı için, en iyi WordPress eklentilerinin nasıl seçileceğiyle ilgili eksiksiz kılavuzumuza bakın .

Daha yeni başlıyorsanız , her web sitesinin sahip olması gereken WordPress eklentileri konusunda uzman seçimimize bakın . Ayrıca , en iyi WordPress eklentilerini düzenli olarak paylaştığımız furkansaglam.com’ın WordPress eklentileri kategorisini ve bunların nasıl kullanılacağını da görebilirsiniz.

Bu makalenin, kaç tane WordPress eklentisi kurmanız gerektiği hakkındaki sorularınızı yanıtlamasını umuyoruz. Ayrıca, makalemizi en sık kullanılan WordPress mitlerini küçümseyerek de görmek isteyebilirsiniz .

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun . Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of Furkan Sağlam

Furkan Sağlam

Mavis Agency'de Dijital Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Marka yönetimi, e-ticaret çözümleri ve dijital pazarlama stratejileri konularında uzmandır. Blog yazılarında, güncel dijital trendler ve etkili pazarlama taktikleri üzerine değerli bilgiler sunmaktadır. Dijital dünyada markaların başarısına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!

Haftanın WordPress Eklentisi

WP Sweep

Eski taslakları, spam yorumları ve kullanılmayan verileri silerek performansınızı artırın.
Hemen keşfedin!