WordPress’teki Çöp Kutusu, PC’nizdeki Geri Dönüşüm Kutusu veya Macintosh bilgisayarınızdaki Çöp Kutusu gibidir. Uygun izin düzeyine sahip kullanıcılar (yöneticiler ve editörler) bir gönderiyi, sayfayı ve / veya yorumları silebilir. Öğeyi sildiğinizde, 30 gün kalacağı çöp kutusu klasörüne taşınır. Bu, kullanıcı olarak yanlışlıkla silmiş olabileceğiniz herhangi bir öğeyi geri yüklemenize olanak tanır. 30 gün sonra, öğe WordPress veritabanınızdan otomatik ve kalıcı olarak silinecektir. Öğelerin yanlışlıkla silinmesi olasılığını azaltmak için WordPress 2.9’a çöp kutusu işlevi eklendi.

Silinen bir öğeyi geri yüklemek için liste öğesi ekranına gidin, örneğin:

  • Yazılar → Tüm Yazılar
  • Sayfalar → Tüm Sayfalar
  • Yorumlar

Çöp kutusunda herhangi bir öğe varsa, kullanıcı yanında sayının bulunduğu Çöp Kutusu sayfasının bağlantısını görecektir:

Bağlantıya tıklamak, silinen öğelerin listesini görüntüleyecektir. Bir öğeyi geri yüklemek istiyorsanız, farenizi bir öğenin üzerine getirin ve bir öğeyi kalıcı olarak silmek veya geri yüklemek için bağlantıları görüntüleyecektir.