En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güvenilir WordPress eğitimleri.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress Kılavuzu

12+

Yılların Dijital Deneyimi

[total_posts]

Yayınlanan İçerik

Yeni Bir Blog Yayını Yayınladıktan Sonra Kesinlikle Yapmanız Gereken 11 Şey

Kesinlikle yayınla düğmesine basmaktan biraz daha fazlası. Bu yazıda, blog yayınınızı yayınladıktan sonra mutlaka yapmanız gereken 11 şeyi paylaşacağım.

Bu ipuçları, yazdığınız her blog yayınının değerini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olur.

Bunun çok değerli bir kaynak olduğunu bildiğim için, bu sayfaya yer işareti koymanızı veya bu kılavuzu sizin için özelleştirilmiş bir kontrol listesi oluşturmak için kullanmanızı öneririm.

Bunu söyledikten sonra, blog yayınınızı yayınladıktan sonra yapmanız gereken 11 şey var.

1. Tekrar Okuma ve Düzeltme

Yayınlamadan önce yayınlarınızı düzenlemek için biraz zaman ayırdığınızdan eminim, ancak çoğu blog yazarından hoşlanıyorsanız, muhtemelen bir şeyleri özleyeceksiniz.

Bu nedenle, yayını yayınladıktan sonra tekrar okuyup düzeltmeniz gerekir.

Yayınlarınızı yüksek sesle okumak yardımcı olur, ancak eminim ki bunu zaten biliyorsunuz.

2. Sosyal Profillerinizde Paylaşın

Yayınladıktan hemen sonra, ilk tweet’inizi gönderin, Facebook profilinizde / sayfanızda ve etkin olduğunuz diğer tüm ağlarda paylaşın.

Makaleyi yazarak saatler geçirdiniz, maksimum ziyaretçi elde etmek için birkaç dakikanızı ayırın.

3. E-posta Bülteninize gönderin

E-posta aboneleriniz en sadık kişilerdir, çünkü size yazdığınız içerik hakkında bilgi vermenize izin vermişlerdir.

Bu yüzden onlara e-posta gönderin ve bildirin. Günlük / haftalık bültenler oluşturarak bunu otomatik hale getirebilirsiniz .

Bir e-posta listeniz yoksa, hemen bir tane oluşturmanız gerekir. 

Not: Daha fazla e-posta abonesini daha hızlı almanıza yardımcı olabilecek OptinMonster da mevcut.

4. Gruplarda paylaşın

Makalelerinizi iş arkadaşlarınızla paylaşın.

Sektörünüz ile ilgili gruplara giriş yapın.

Bunların herhangi birinin bir parçası değilseniz, onlara katılmayı düşünmelisiniz.

5. Eski Yazılardan Link

Zaman içinde tıklama ve paylaşım çekmeye devam eden çok sayıda dökmeyen içerik yayınlarsanız, yeni yayınlara trafik çekmek için bu eski yayınlardan yararlanabilirsiniz. En popüler yayınlarınıza geri dönün ve az önce yayınladığınız yayına bağlantılar eklemenin yollarını bulun.

Bu sadece doğrudan trafiği artırmakla kalmaz, aynı zamanda web siteniz için güçlü bir SEO çerçevesi oluşturur.

Mesajlar ekranına gidip aramada alakalı bir anahtar kelime yazarak WordPress’te kolayca yapabilirsiniz.

WordPress Yazılarında Ara

Bundan sonra bu yayınları düzenleyin ve yeni yayınınıza bağlantı vermenin bir yolunu bulun.

6. Yorumları Yanıtla

İnsanların yayınlarınıza yorum yapmasını sağlamak ilk etapta inanılmaz derecede zordur. Bu yüzden bir yorumu asla göz ardı etmek istemezsiniz. Gönderilen her yoruma yanıt vermeyi bir öncelik haline getirin.

Bu, okuyucularınızla olumlu bir ilişki kurar ve yorumlar Google’da aranabilir olduğundan, yorumlar bölümünde ne kadar çok konuşma olursa, arama sonuçlarınız o kadar iyi olur.

Bahsetmemek gerekirse, yeni kullanıcıları yorum yapmaya teşvik eden daha yüksek bir toplam yorum sayısı gösterir.

İşte blog yazılarınız hakkında daha fazla yorum almanın 11 yolu .

7. Ortaklar aracılığıyla Sendikasyon

Giderek daha fazla içerik yayınlarken, içerik alanınız içinde ilişkiler geliştirmeye başlamalısınız. Zamanla, bu bağlantılar konuk bloglama fırsatlarına ve hatta sendikasyon ilişkilerine dönüşebilir.

Sendikasyon ortaklıkları geliştirmeyi başardıysanız, bunları olabildiğince kullanmak istersiniz. Bir yayını yayınladıktan sonra bağlantınıza ulaşın ve yayınınızı okumalarını isteyin.

Eğer beğendiyse, yayın platformları aracılığıyla sendikasyon yapmaya istekli olduğunuzu bildirin. Bu size zaman kazandırabilir ve erişiminizi katlanarak genişletebilir.

Yinelenen içeriği önlemek için, yazının üst kısmında makalenizin bağlantısını içeren “bu makale başlangıçta Yoursite.com’da göründü” ifadesini kullandığınızdan emin olmak istersiniz. Ayrıca, sitenize bağlantı içeren bir yazar biyografisi almalısınız.

Son olarak, sitenize standart bir bağlantı ekleyebilirlerse, bu daha da iyidir. Neden bahsettiğimi bilmiyorsanız Google standart bağlantısı.

8. Diğer Formatlara Yeniden Kullanın

Asla bir blog yayını yayınlamamalı ve daha sonra ölüme bırakmamalısınız. 800-1000 kelimeden daha uzun olan herhangi bir gönderi, ek değer için kolayca başka bir biçime dönüştürülebilir.

Nasıl? Bir video için komut dosyası olarak kullanabilir, bölebilir ve birkaç kısa mesaj için kullanabilirsiniz, bir podcast bölümü için temel haline getirin, bir e-Kitap / kontrol listesine dönüştürün ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Yeniden yapılanma zaman alırken, yararı ana konuyu zaten geliştirmiş olmanızdır. Bu, süreci kolaylaştırır ve çabanızı en üst düzeye çıkarmanızı sağlar.

Blog içeriğinizi (ve neden yapmanız gerektiğini) yeniden kullanmanın 40 yolu hakkındaki bu kılavuzu okuyun .

9. Sosyal Paylaşımı Zamanlama

Çoğu kişi makalelerini yayınlandıktan hemen sonra yalnızca bir veya iki kez paylaşır. Bunu yapmak önemlidir, bu yüzden 2. madde buna adanmıştır.

Ancak, makaleyi yalnızca ilk günden sonra paylaşmayı bırakmamalısınız. Muhtemelen, yazdığınız makale en azından ilk hafta için daha uzun değilse de geçerlidir.

Bu yüzden yayınlarınızı aylar önce paylaşılmak üzere planlamanızı öneririm. Şimdi bunu yapmanıza izin verecek birkaç araç / hizmet var, ancak Tampon kullanıyorum çünkü neden gerekmediğinde fazladan ödeme yapıyorsunuz?

Buffer, tweet’leri ve diğer paylaşımları planlamama izin veriyor ve 8a, 12p, 4p ve 7p’de günde 4 kez söyleyecek şekilde ayarlayabilirim. Hesabınızın sıklığını değiştirebilirsiniz.

Bundan sonra, durumları toplu olarak arabelleğe yüklememe izin veren BulkBuffer adlı ücretsiz bir araç kullanıyorum .

WPBeginner için Arabellek Programı

Şimdi tüm yapmanız gereken, tüm blog yazılarınızı içeren bir metin veya CSV dosyası oluşturmak ve planlamaktır. Listenizi her ay güncelleyebilirsiniz (görev çok basit, hatta dış kaynak kullanabilirsiniz).

Alternatif arıyorsanız, CoSchedule , Revive Old Post veya Social Oomph’a göz atabilirsiniz .

10. Sosyal Yardım / Şekerler

Bloglama tamamen sağlıklı ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkiler kurmakla ilgilidir. Başkalarının gönderilerini okumak, yorum yapmak ve paylaşmak için zaman harcadıysanız, muhtemelen nişinizdeki diğer kişilerle güçlü ilişkiler geliştirdiniz.

Özellikle güçlü bir parça yayınladığınızı hissettiğinizde, uzanmaktan ve bir iyilik istemekten korkmayın. İlişkinize değer veriyorlarsa yayını takipçileriyle paylaşmaktan memnuniyet duyarlar.

Yeni başlıyorsanız ve kime ulaşmanız gerektiğinden emin değilseniz , rakiplerinizin içeriğini kimin paylaştığını görmek ve belirli bir konudaki etkileyicileri bulmak için BuzzSumo gibi bir araç kullanabilirsiniz .

BuzzSumo Görünümü Paylaşanları

11. Sayıları Çalışın

Son olarak, sayılara bir göz atın. Blog analizleriniz, trafiğinizin nereden geldiğini, kaç sayfa görüntüleme aldığınızı, okuyucuların sayfada ne kadar süre kaldığını vb. Hakkında çok şey söyleyecektir.

Bu bilgiler daha sonra gelecekteki blog paylaşım stratejilerini değiştirmek için kullanılabilir.

Bu verileri nasıl alacağınızdan emin değil misiniz? Bu konuda yardımcı olabilecek MonsterInsights adlı bir eklentim var. 11 milyondan fazla kez indirildi – bir deneyin.

Umarım bu makale içerik pazarlama çabalarınızı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmuştur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of Furkan Sağlam

Furkan Sağlam

Mavis Agency'de Dijital Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Marka yönetimi, e-ticaret çözümleri ve dijital pazarlama stratejileri konularında uzmandır. Blog yazılarında, güncel dijital trendler ve etkili pazarlama taktikleri üzerine değerli bilgiler sunmaktadır. Dijital dünyada markaların başarısına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!

Haftanın WordPress Eklentisi

WP Sweep

Eski taslakları, spam yorumları ve kullanılmayan verileri silerek performansınızı artırın.
Hemen keşfedin!