WordPress için En İyi 9 Bilgi Tabanı Eklentisi (Karşılaştırıldı)

Bilgi Tabanı WordPress Eklentisinde Neler Aranmalı?

İster bir çevrimiçi mağaza işletiyor olun, ister WordPress web sitenizde hizmet satıyor olun , bir bilgi tabanı bölümüne sahip olmak, bir destek bileti veya canlı sohbet penceresi açmadan müşterilerinize yardımcı olmanızı sağlar.

Bu, müşteri destek taleplerini azaltırken müşteri memnuniyetini artırır. Müşteri mutluluğu daha fazla iş getirmenize ve daha fazla ürün satmanıza yardımcı olur.

Normalde, destek kılavuzlarınızı WordPress’te ayrı sayfalar olarak yayınlayabilirsiniz. Ayrıca bunları gönderi olarak yayınlayabilir ve kategoriler ve etiketlerle düzenleyebilirsiniz.

Ancak bu, destek sayfalarını satış sayfalarından veya blog gönderilerinden ayrı tutmayı zorlaştırır.

Bir bilgi tabanı eklentisi, nasıl yapılır kaynaklarınızı ayrı tutmanıza ve daha verimli bir şekilde düzenlemenize olanak tanır.

Bununla birlikte, WordPress için en iyi bilgi tabanı eklentilerine bir göz atalım.

1. Heroic KB Eklentisi

HeroicKB WordPress Eklentisi

Heroic KB eklentisi, son derece güçlü ve tam özellikli, kullanımı kolay bir WordPress bilgi tabanı eklentisidir.

Mevcut sitenize aranabilir bilgi tabanı eklemenize olanak tanır, böylece ziyaretçileriniz sorularına kolayca cevap bulabilir. Gerçek zamanlı yanıtlar ekleyen yıldırım hızında AJAX arama özelliği ile birlikte gelir.

İçerik kategorizasyonu, sürükle ve bırak içerik sıralaması, makale ekleri, ekran widget’ları ve daha fazlası gibi güçlü bir bilgi tabanı eklentisinden bekleyeceğiniz tüm özelliklere sahip olursunuz.

Eklentinin en iyi yanı, mevcut belgelerinizi iyileştirmek için içgörüler toplamanıza olanak tanıyan yerleşik analitik ve kullanıcı geri bildirim özelliğidir, böylece desteği azaltabilir, zamandan tasarruf edebilir ve satışları artırabilirsiniz.

Bu eklentiyi, geliştirici belgelerimizi WPForms web sitesinde oluşturmak için kullandık . Ekibimiz o zamandan beri onu daha da özelleştirmiş olsa da, bu hala piyasadaki en iyi çözümdür.

2. BetterDocs

BetterDocs

BetterDocs , hem kullanımı kolay hem de kapsamlı olan güçlü bir WordPress bilgi tabanı eklentisidir.

WordPress için kullanıma hazır bilgi tabanı şablonlarıyla birlikte gelir. Ayrıca , widget’lı sayfa oluşturucular için destek içerir . Kendi düzenlerinizi oluşturmak ve herhangi bir yere bilgi bankası makaleleri eklemek için kısa kodları da kullanabilirsiniz.

Güçlü bir arama, değişken içindekiler tablosu ve destek taleplerini azaltmak için otomatik olarak yanıtlar bulmaya çalışan bir bilgi tabanı botu içerir. Eklenti ayrıca, kullanıcıların ne aradıklarını görmek için kullanıcı rolü tabanlı kontrol ve içgörüler içerir.

3. Echo Bilgi Bankası

Echo Bilgi Bankası

Echo Knowledge Base , WordPress için en iyi bilgi tabanı eklentilerinden biridir. Eklenti ayarlarında size yol gösteren kolay bir kurulum sihirbazı ile birlikte gelir. Ayrıca, her yönü özelleştirmek için seçeneklerle birlikte seçim yapabileceğiniz birden fazla düzen elde edersiniz.

Temel, Sekmeler veya Kategori odaklı düzenler arasından seçim yapabilirsiniz. Her düzenin üst kısmında, kullanıcıların yanıtları hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olan hızlı bir arama çubuğu vardır. Makaleleri kategoriler ve etiketler halinde daha da düzenleyebilirsiniz.

Eklenti ayrıca kullanabileceğiniz 500’den fazla simge ile birlikte gelir. Ayrıca, SSS bölümü oluşturmak ve web sitenizde bilgi tabanı makalelerini görüntülemek için kısa kodlar ve şablonlar içerir.

4. weDocs

weDocs

weDocs , bir başka mükemmel WordPress bilgi tabanı ve dokümantasyon eklentisidir. Kullanımı kolaydır ve dokümantasyon sayfalarınızı bölümler, hiyerarşik dokümanlar ve etiketler halinde sıralamanıza izin verir.

Tüm dokümanlarınızı tek bir ekrandan yönetmek için daha basit bir arayüze sahiptir. Eklenti, ek şablonlar içermez, ancak tüm popüler WordPress temalarıyla iyi çalışır .

5. Encyclopedia / Glossary / Wiki

Ansiklopedi / Sözlük / Wiki

Encyclopedia / Glossary / Wiki eklentisi, belgelerinizi sözlük biçiminde düzenlemenizi sağlayan esnek bir WordPress bilgi tabanı eklentisidir . Dokümanlarınızı ve makalelerinizi alfabetik olarak veya kategori ve etiketlere göre düzenleyebilirsiniz.

Tüm sözlük öğelerini listelemek için basit bir şablon içerir. Bir arama pencere öğesi ekleyebilir, tek tek makaleler için yorumları etkinleştirebilir ve öğeleri alfabeye göre sıralamak için bir filtre dizini ekleyebilirsiniz.

Destek sayfalarınızı bir sözlük veya ansiklopedi tarzında düzenlemek istiyorsanız, eklenti mükemmel bir seçenek sunar. WPML’yi destekler ve çok dilli web sitelerinde kullanılabilir .

6. WordPress Knowledge Base

WP Bilgi Bankası

WordPress Knowledge Base , WordPress’te bir bilgi tabanı bölümü oluşturmak için başka bir harika seçenektir. Eklenti, daha basit ayarlarla kullanımı kolay bir kurulumla birlikte gelir.

Bilgi bankası makalelerinizi kategorilere ve etiketlere göre düzenleyebilirsiniz. Eklenti, üstte güçlü bir anında arama özelliği olan basit bir şablon kullanır. Etkinleştirildikten sonra, başlığını veya URL slugını düzenleyebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz bir bilgi tabanı sayfası otomatik olarak oluşturur.

Ayrıca, bilgi tabanı öğelerini web sitenizde kolayca görüntülemenize olanak tanıyan arama, kategoriler ve etiketler için pencere öğeleri içerir. Her makaledeki yorumları açabilir ve basit sürükle ve bırak yöntemiyle görüntülenme sıralarını yeniden düzenleyebilirsiniz.

7. BasePress

BasePress

BasePress , kullanışlı bir WordPress bilgi tabanı ve dokümantasyon yönetimi eklentisidir. Ürünleriniz veya hizmetleriniz için kolayca destek sayfaları ve belgeler bölümü oluşturmanıza olanak sağlar.

Kullanıcıların hızlı bir şekilde yanıtları bulmasına yardımcı olan gelişmiş bir anında arama çubuğuyla aralarından seçim yapabileceğiniz üç şablonla birlikte gelir. Makaleleri yeniden sıralamak için kolay bir sürükle ve bırak arayüzüyle makaleleri bölümler, kategoriler ve etiketler halinde düzenleyebilirsiniz.

Kullanıcıların göz atması için çok düzgün bir dizin sayfası oluşturan her bölüm için bir resim ve açıklama ekleyebilirsiniz. Eklenti ayrıca makale sayfalarınızın görünümünü kontrol etmek için kolay özelleştirme seçenekleri sunar.

8. KB Support

KB Desteği

KB Support, kullanımı ve genişletmesi kolay WordPress desteği ve bilgi tabanı eklentisidir. Eklenti, WordPress web sitenizde çalışan eksiksiz bir destek sistemi sunmak için bir bilet yönetim sistemi ve bilgi tabanı platformuyla birlikte gelir.

Bilgi tabanı bölümünüze kolayca makaleler ekleyebilir ve bunları kategorilere ve etiketlere göre sıralayabilirsiniz. Bundan sonra, bilgi bankası makalelerinizi görüntülemek için bir WordPress sayfasına ekleyebileceğiniz basit bir kısa kod var.

Müşteriler daha sonra bir cevap bulamadıklarında bir bilet gönderebilirler. Bu bilet, WordPress panonuzda görünür ve kullanıcıya doğrudan cevap verebilirsiniz. E-posta gönderme, WooCommerce entegrasyonu, hazır yanıtlar ve daha fazlası gibi eklentinin işlevselliğini genişletmek için ücretli eklentiler vardır.

9. Very Simple Knowledge Base

Çok Basit Bilgi Tabanı

Very Simple Knowledge Base , WordPress için çok basit ve minimalist bir bilgi tabanı eklentisidir.

Temel olarak mevcut gönderilerinizi bilgi bankası makaleleri için kullanmanıza ve ardından bunları bir kısa kodla görüntülemenize olanak tanır. Daha sonra kategorilere göre sıralanmış öğeleri görüntüler ve daha fazla kategori ve makale göstermek için çok sütunlu düzenler seçebilirsiniz.

Eklenti, ürünler veya etkinlikler dahil herhangi bir özel gönderi türüyle çalışır. Esneklik sunar, ancak bu listedeki diğer bilgi tabanı eklentilerinde bulabileceğiniz özelliklerin hiçbirini içermez. Eklenti ayrıca, düzenli blog yazılarınızı bilgi tabanı makalelerinizden kolayca ayrı tutma seçeneği sunmaz.

Bonus Çözümler

Müşteriler, sorularının yanıtını her zaman bilgi tabanı makalelerinizde bulamayabilir. Örneğin, bazı satış öncesi soruları, bir hata raporu olabilir veya daha kişisel bir yanıta ihtiyaçları olabilir.

Aşağıdaki araçlar, bilgi tabanı makalelerinin ötesinde destek almanıza ve müşteri memnuniyetini artırmanıza olanak tanır.

10. WPForms

WPForms

WPForms , piyasadaki en iyi WordPress form oluşturucu eklentisidir. Bir destek istek formu da dahil olmak üzere WordPress’te herhangi bir formu kolayca oluşturmanıza olanak tanır.

Küçük bir işletme olarak, tam teşekküllü bir müşteri destek platformunun maliyetini gerekçelendiremeyebilirsiniz. WPForms, web sitenize bir müşteri destek formu eklemenize ve ardından müşteri sorgularını e-posta yoluyla yanıtlamanıza olanak tanır.

Tüm müşteri taleplerinin kaydını tutmanıza izin veren yerleşik bir giriş yönetim sistemine sahiptir. Hatta bu verileri dışa aktarabilir ve tüm olası müşteri adaylarını yönetmek için CRM yazılımında kullanabilirsiniz.

11. LiveChat

LiveChat , küçük işletmeler için en iyi canlı sohbet destek yazılımıdır . WordPress web sitenize canlı bir sohbet eklemenize ve müşterilerin anında yardım için ulaşmalarına yardımcı olmanıza olanak tanır.

LiveChat eklemek, daha fazla ziyaretçiyi müşteriye dönüştürmenize yardımcı olur. Hedeflenen mesajlaşma ile web sitenizde canlı bir sohbet açılır penceresi görüntüleyebilirsiniz. Bilgi tabanına göz atan kullanıcılar, web sitenizden ayrılmadan her zaman daha fazla yardım alma seçeneğine sahip olacaktır.

12. ChatBot

ChatBot web sitesi

Bugünlerde pek çok şirket ChatBot’u LiveChat’e alternatif olarak ve bazen daha uygun maliyetli olduğu için canlı öncesi sohbet çözümü olarak kullanmayı seçiyor.

ChatBot.com , satışları artırırken müşterilerinize daha iyi hizmet vermenize yardımcı olmak için akıllı bir algoritma kullanır. Küçük işletmeler için en iyi sohbet robotu yazılımı ve bunu sitelerimizde de kullanma sürecindeyiz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!