Bir WordPress Sitesi Nasıl Dışa Aktarılır

Bir WordPress sitesini dışa aktarmanın birkaç nedeni vardır. Örneğin, sitenizi yeni bir etki alanına veya web barındırıcısına taşıyor olabilirsiniz veya blog yazılarınızı bilgisayarınıza kaydetmek isteyebilirsiniz .

Web sitesi dosyalarınızı, WordPress veritabanınızı, temalarınızı, eklentilerinizi ve medyanızı tamamen dışa aktarmanıza izin veren birçok WordPress dışa aktarma aracı vardır.

Çok yaygın bir kullanım durumu olduğu için, birçok üst düzey WordPress barındırma şirketi kendi WordPress dışa aktarma araçlarını da oluşturdu.

Bir WooCommerce mağazasını, bir WordPress üyelik sitesini veya basit bir WordPress blogunu dışa aktarmak isteyip istemediğinize göre, işte en iyi yollar. Doğrudan belirli bir yönteme gitmek için hızlı bağlantılara tıklamanız yeterlidir.

Yerleşik Dışa Aktarma Aracını Kullanarak Bir WordPress Sitesi Nasıl Dışa Aktarılır

WordPress, web sitenizi dışa aktarmanıza izin veren yerleşik bir dışa aktarma aracına sahiptir. Bunu kullanmak için , WordPress yöneticinizde Araçlar »Dışa Aktar’a gidin .

Ardından, ‘Tüm İçerik’ seçeneğini seçmeniz gerekir. Bu, tüm gönderilerinizi, sayfalarınızı, yorumlarınızı, özel alanlarınızı, kategorilerinizi, etiketlerinizi, gezinme menülerinizi ve özel gönderilerinizi dışa aktaracaktır.

Not: Bu yöntem yalnızca sizin için WordPress veritabanı seçeneklerini dışa aktarır. Eklentilerinizi veya tema dosyalarınızı içermeyecektir.

Devam edin ve ‘Dosyayı Dışarı Aktar’ seçeneğini tıklayın. Bu, web sitenizi etkilemeyecektir. Sitenizin bir kopyasını oluşturur.

Yerleşik WordPress dışa aktarma aracı

.Xml dosyasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekecektir.

Bu dışa aktarımı yeni bir siteye yüklemek istiyorsanız, devam edin ve yeni web sitenizin WordPress yöneticisine giriş yapın. Bundan sonra, Araçlar »İçe Aktar’a gidin .

Öncelikle, WordPress ithalatçısını kurmanız gerekir.

WordPress içe aktarma aracını sitenize kurma

Ardından, ‘İçe Aktarıcıyı Çalıştır’ bağlantısını tıklamanız yeterlidir. Bu sizi dışa aktarılan dosyanızı seçmeniz gereken bir sayfaya götürür ve ardından ‘Dosyayı yükle ve içe aktar’ı tıklayın.

Web sitenize aktarılacak bir dosya seçme

Orijinal web sitesi çevrimiçi kaldığı sürece, WordPress, blog yazısı görüntüleri gibi medya dosyalarınızı içe aktarabilecektir.

Varsayılan dışa aktarma aracının dezavantajı, kullanıcıların birçok adımdan geçmesini gerektirmesidir.

Örneğin, eklenti dosyalarınızı, tema dosyalarınızı ve bazı durumlarda medya dosyalarınızı manuel olarak yedeklemeniz gerekir.

Bu nedenle, en iyi WordPress barındırma şirketlerinin tümü tam WordPress site taşıma araçları oluşturmaya başladı. Yerleşik site dışa aktarma ve içe aktarma özelliklerine sahip WordPress yedekleme eklentileri de vardır.

SiteGround Migrator Kullanarak Bir WordPress Sitesi Nasıl Dışa Aktarılır

Başka bir ana bilgisayardan WordPress sitesi taşımak için en iyi yolu SiteGround kullanmaktır SiteGround Yükseltici eklentisi.

Öncelikle, bir SiteGround barındırma hesabına kaydolmanız gerekir .

SiteGround kontrol panelinizde, WordPress »Taşıyıcı sayfasına gitmeniz gerekir .

Siteground WordPress taşıma aracı

Ardından devam edin ve açılır listeden alanınızı seçin. WordPress web sitenizi etki alanınızdaki bir alt klasörde oluşturmak istiyorsanız, bunu Yol olarak ekleyebilirsiniz.

Etki alanınızı seçtikten sonra Oluştur düğmesini tıklayın.

SiteGround'da geçiş belirtecini oluşturma

Daha sonra jetonunuzu ekranda göreceksiniz. Bir sonraki adımda ihtiyacınız olacağından bu sekmeyi açık bırakın veya güvenli bir yere kopyalayın.

Kopyalamanız gereken taşıma jetonu

Ardından devam edin ve Web sitenizdeki SiteGround Migrator eklentisini kurun ve etkinleştirin .

Etkinleştirdikten sonra, WordPress yöneticinizdeki SG Migrator bağlantısına tıklayın. Bu sayfada, taşıma jetonunuzu girin ve Aktarımı Başlat düğmesini tıklayın.

Aktarım tamamlandığında bir e-posta almak istiyorsanız e-posta adresinizi de girebilirsiniz.

SiteGround aktarımını başlatın

Sitenizi yeni bir etki alanına taşıyorsanız, SiteGround bir uyarı mesajı gösterecektir.

Sitenizi yeni bir etki alanına taşıyorsanız SiteGround uyarısı

Devam et’e tıklamanız gerekir, böylece transfer işlemi devam edebilir. İlerlemeyi ekranda da göreceksiniz.

İşlem tamamlandığında, aktarımın başarıyla tamamlandığını bildiren bir mesaj görmelisiniz. Ardından, etki alanınızın ad sunucularını SiteGround olarak değiştirmeden önce sitenizi kontrol edebilirsiniz .

SiteGround aktarımının işe yaradığını gösteren başarı mesajı

UpdraftPlus Kullanarak Bir WordPress Sitesi Nasıl Dışa Aktarılır

UpdraftPlus , piyasadaki en iyi WordPress yedekleme eklentilerinden biridir .

WordPress sitelerinizi dışa aktarmak ve içe aktarmak için UpdraftPlus’ı kullanmak kolaydır .

Öncelikle, UpdraftPlus eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir . Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın .

Etkinleştirmeden sonra, WordPress yöneticinizde Ayarlar »UpdraftPlus Yedeklemeleri sayfasına gidin .

WordPress yöneticinizdeki UpdraftPlus sayfası

Ardından, ‘Şimdi Yedekle’ düğmesine tıklamanız gerekir.

UpdraftPlus kullanarak web sitesi dışa aktarımınızı oluşturma

Daha sonra çeşitli seçenekler içeren bir açılır mesaj göreceksiniz. Varsayılan seçenekleri işaretli bırakabilir ve ‘Şimdi Yedekle’ düğmesini tıklayabilirsiniz.

UpdraftPlus kullanarak bir yedekleme çalıştırmak istediğinizi onaylayın

UpdraftPlus daha sonra web sitenizin bir kopyasını oluşturacaktır.

Yedekleme tamamlandıktan sonra, yalnızca sayfanın altındaki yedekleme tablosunda bulunan tek tek düğmelere tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

WordPress dışa aktarımınızı UpdraftPlus'tan indirme

Bundan sonra, UpdraftPlus ile siteleri nasıl yedekleyeceğiniz ve geri yükleyeceğinizle ilgili ayrıntılı kılavuzumuzu izleyerek bu yedeği yeni WordPress sitenizde kolayca geri yükleyebilirsiniz .

WordPress Sitesini WordPress.com’dan Dışa Aktarma

Okurlarımızın çoğu , daha fazla özelliğin kilidini açmak ve siteleri üzerinde tam kontrole sahip olmak için genellikle WordPress.com’dan WordPress.org’a geçiş yapmak istiyor.

WordPress.com kullanıyorsanız, sitenizi dışa aktarmak oldukça kolaydır.

Öncelikle, WordPress.com hesabınıza giriş yapmanız ve yönetici alanınızdaki Araçlar »Dışa Aktar sayfasına gitmeniz gerekir .

Burada, metin içeriğinizi dışa aktarmak için ‘Tümünü dışa aktar’ düğmesine tıklamanız gerekir. Buna sayfalar, gönderiler ve geri bildirimler (anket sonuçları gibi) dahildir.

Yazılarınıza eklediğiniz resimler gibi tüm medya dosyalarınızı da indirebilirsiniz.

Web sitenizi WordPress dot com'dan dışa aktarma

WordPress, dışa aktarmanız için bir indirme bağlantısı gösterecektir. Dışa aktarılan dosyaları bilgisayarınıza indirmek için bunu tıklamanız yeterlidir.

WordPress dot com dışa aktarımınızın tamamlandığını bildiren başarı mesajı

Daha sonra bu dosyayı, o site için Araçlar »İçe Aktar özelliğini kullanarak sahip olduğunuz başka bir WordPress.com sitesine yükleyebilirsiniz .

İpucu: Sitenizi WordPress.org’a taşıyorsanız, bir web sitesi oluşturmanız ve WordPress.org yazılımını yüklemeniz gerekir .

SFTP + phpMyAdmin Kullanarak Bir WordPress Sitesini Manuel Olarak Dışa Aktarma

WordPress sitenizi dışa aktarmak için son seçenek, bunu manuel olarak yapmaktır. Bunu yalnızca teknoloji meraklısı kullanıcılar için öneriyoruz. Yeni başlayan biriyseniz, bunun yerine yukarıdaki yöntemlerden birini denemelisiniz.

Öncelikle, SFTP (güvenli FTP) kullanarak mevcut web sitesi barındırma hesabınıza bağlanmanız gerekir.

Ardından, web sitenizin kök klasörünü bulun ve bilgisayarınıza indirin. Büyük bir WordPress web siteniz varsa bu uzun zaman alabilir.

Tüm web sitesi dosyalarınızı bilgisayarınıza aktarma

Bunu yapmak, medya yüklemeleri, eklentiler ve temalar gibi tüm web sitesi dosyalarınızı dışa aktarır. Ancak, yazılar ve sayfalar , yorumlar ve iletişim formu girişleri gibi WordPress veritabanınızda depolanan içeriği dışa aktarmaz .

WordPress veritabanınızı dışa aktarmak için, web barındırma kontrol panelinize giriş yapmanız ve phpMyAdmin’i aramanız gerekir. Bluehost’ta, bunu Gelişmiş »phpMyAdmin’e giderek bulabilirsiniz .

Bluehost'ta phpMyAdmin seçeneğini seçme

PhpMyAdmin’e girdikten sonra, ekranınızın üst kısmındaki Dışa Aktar düğmesine tıklamanız gerekir.

Ekranın üst kısmındaki Dışa Aktar düğmesini tıklayın

Yalnızca tüm veritabanı tablolarınızı dışa aktarmak istiyorsanız, sonraki ekranda Git düğmesini tıklamanız yeterlidir. Bu, bilgisayarınıza bir .sql dosyası indirecektir.

PhpMyAdmin'den hızlı bir veritabanı dışa aktarımı çalıştırma

Bu dosyayı yeni bir WordPress kurulumuna yükleyebilirsiniz.

Veritabanınızı önceden var olan bir WordPress sitesine aktarmaya çalışıyorsanız, Özel seçeneğini seçmeniz ve ardından ‘DROP TABLE / TRIGGER deyimi ekle’ kutusunu işaretlemek için aşağı kaydırmanız gerekir.

Veritabanı dosyası içe aktarıldığında, aynı ada sahip önceden var olan veritabanları silinecek ve yeni verilerle üzerine yazılacaktır. Diğer tüm ayarları varsayılan olarak bırakıp Git düğmesini tıklayabilirsiniz.

Drop Table deyimini ekleme

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!