Son zamanlarda okuyucularımızdan biri bize “WordPress sitemi nasıl yeniden başlatırım?” Diye sordu.

Bu, çoğu kullanıcının yapması gereken bir şey değildir, ancak WordPress’in nasıl sıfırlanacağını bilmek bazı durumlarda çok yardımcı olabilir.

Bu öğreticide, WordPress sitenizi hızlı bir şekilde nasıl yeniden başlatacağınızı veya sıfırlayacağınızı göstereceğiz.

Neden WordPress Sitesini Yeniden Başlatmalı?

WordPress’i yeniden başlatma veya sıfırlama, WordPress’i varsayılan ayarlara geri yüklediğiniz bir işlemdir. Bunu, telefonunuzu varsayılan “fabrika ayarlarına” geri döndürmeye benzer bir işlem olarak düşünün.

Tüm uygulamalarınızı ve özelleştirmelerinizi siler, böylece baştan başlayabilirsiniz.

Bir WordPress sitesini yeniden başlatmak veya sıfırlamak isteyebileceğiniz birkaç durum vardır:

1. Kendi bilgisayarınızda bir demo sitesi kullanıyorsunuz. WordPress’i localhost’a yüklediyseniz , bir site oluşturup localhost’tan canlı bir sunucuya taşıdıktan sonra sıfırlamak isteyebilirsiniz. Bir geliştiriciyseniz ve yerel yüklemenizde temaları ve eklentileri sürekli olarak test ediyorsanız, yeni başlamak için her üç ayda bir sıfırlamanıza yardımcı olabilir.

2. Yeni bir sitede çalışıyorsunuz ve baştan başlamak istiyorsunuz. Belki bir blog veya web sitesi oluşturmakla meşgulsünüz, ancak özelleştirmelerden memnun değilsiniz. Her şeyi geri almak yerine WordPress’i sıfırlayabilir ve yeni bir tasarımla hızlı bir şekilde yeniden başlayabilirsiniz.

3. Bir müşterinin web sitesini yeniden çalışacaksınız. Zaten orada olandan çok farklı bir şey istiyorlarsa, sıfırdan başlamak için hazırlama sunucusundaki WordPress’i sıfırlamanız gerekebilir.

4. WordPress’i öğreniyorsunuz, uygulamalı. Belki kendi eklentilerinizi veya temalarınızı geliştirmeye başladınız veya bir başlangıç ​​temasını deniyorsunuzdur. Yeni bir WordPress kurulumuyla tekrar başlamak isteyebilirsiniz.

WordPress Sitesini Yeniden Başlatma ve Sıfırlama

WordPress sitenizi yeniden başlatmak zor gelebilir, ancak gerçekten değil.

Adım adım tüm sıfırlama işleminde size yol göstereceğiz.

Başlamadan önce, WordPress yedekleme eklentisini kullanarak sitenizin tam bir yedeğini oluşturmanız önemlidir. Bu, sitenizi yeniden başlattıktan sonra yedekten geri yüklemek istediğinizde önemlidir.

WordPress Sitenizi WP Reset ile Yeniden Başlatın

Artık WordPress sitenizi kullanmaya ve yeniden başlatmaya hazırsınız. Bunun için WP Reset eklentisinin ücretsiz sürümünü kullanacağız.

İlk olarak, WP Reset eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir . Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin talimatlarımıza bakın .

Eklenti etkinleştirildikten sonra, WordPress kontrol panelinizde Araçlar »WP Sıfırlama bölümüne gitmeniz ve sayfanın Site Sıfırlama bölümüne ilerlemeniz gerekir.

Sitenizi sıfırlamak için, kırmızı ‘Siteyi Sıfırla’ düğmesini tıklamadan önce onay alanına ‘sıfırla’ kelimesini yazmanız gerekir.

WordPress sitenizi yeniden başlatmak için WP Sıfırlama'daki düğme

WP Sıfırlama, siteyi sıfırlamak istediğinizi onaylamanızı isteyen bir mesaj görüntüler. Devam etmek için ‘WordPress’i Sıfırla’yı tıklayın.

Web sitenizi sıfırlamak istediğinizi onaylayın

Birkaç saniye boyunca ‘Sıfırlama devam ediyor’ mesajı göreceksiniz. Ardından, siteniz yeniden başlatılacak.

Ardından, WordPress gösterge tablonuzun ana sayfasını WP Reset’ten en üstte başarılı bir mesajla birlikte göreceksiniz.

WPReset'in WordPress sitenizi başarıyla sıfırladığınızı onaylayan mesajı

Bu kadar. WordPress sitenizi yeniden başlattınız.

Sitenizi Yeniden Başlarken Opsiyonel WP Sıfırlama İşlevleri

Yukarıdaki yöntem, sitenizi yeniden başlatmak için ihtiyacınız olan her şeyi sağlar.

Ancak, WP Reset’te kullanmak isteyebileceğiniz başka seçenekler de vardır.

Yeniden Başlamadan Önce WordPress Sitenizin Anlık Görüntüsünü Alma

Sitenizin anlık görüntüsünü almak için WP Sıfırlama’yı kullanabilirsiniz. Anlık görüntü, WordPress veritabanınız için bir geri yükleme noktasıdır. Anlık görüntünün çekilmesinden bu yana hangi değişikliklerin yapıldığını görmenizi sağlar. Gerekirse değişiklikleri geri almak için kullanabilirsiniz.

Önemli: Anlık görüntü bir WordPress yedeklemesi değildir. Web sitenizi geri yüklemek için yine de yedeklemeler yapmalısınız.

Anlık görüntü oluşturmak için Anlık Görüntüler sekmesini tıklayın. Ardından aşağı kaydırın ve Anlık Görüntü Oluştur düğmesini tıklayın:

WordPress sitenizi yeniden başlatmadan önce anlık görüntüsü oluşturma

Anlık görüntü için bir ad veya açıklama girmeniz istenir. Kullanmak istediğiniz her şeyi yazın, ardından ‘Anlık görüntü oluştur’ düğmesini tıklayın.

Oluşturduğunuz anlık görüntüye bir ad verin

WP Sıfırlama Kullanarak Temaları ve Eklentileri Silme

Varsayılan olarak, WP Sıfırlama tema ve eklenti dosyalarını silmez. Sadece onları devre dışı bırakır. Ancak, bu dosyaları da silmek için kullanabilirsiniz.

Öncelikle, Araçlar »WP Sıfırlama bölümüne gidip ‘Araçlar’ sekmesini tıklamanız gerekir. Bir kez, doğrudan bu araçlara atlamak için ‘Temaları Sil’ veya ‘Eklentileri Sil’ bağlantılarını tıklayın.

Temaları ve / veya eklentileri silmek için bağlantıyı tıklayın

İki bağlantıdan birini tıkladığınızda, sayfayı aşağı doğru sağ araca kaydırırsınız:

WordPress sitenizden tüm temaları silmek için düğmeyi tıklayın (etkin olanlar dahil)

Bunları silmek için ‘Tüm temaları sil’ veya ‘Eklentileri sil’ düğmesini tıklayabilirsiniz.

Önemli: WP Reset dosyalarınızı hiçbir şekilde yedeklemez. Temalarınızı ve eklentileri silmek geri alınamaz.

Düğmeyi tıkladıktan sonra onaylamanız istenir. Devam etmek için açılır pencerede Sil düğmesini tıklayın.

WP Reset, tüm temaları silmenize izin vermeden önce bir uyarı getirir

Ardından, kaç tema veya eklentinin silindiğini bildiren bir mesaj görürsünüz.

Tüm temaları silerseniz, bir temayı manuel olarak yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Siteniz bir site olmadan çalışmaz. Görünüm »Temalar’a giderseniz , aşağıdaki gibi bir ekran görürsünüz:

Yüklü tema olmayan boş temalar sayfası

Devam edin ve ‘Yeni Ekle’ düğmesini tıklayın ve istediğiniz bir temayı seçin veya yükleyin. 

WordPress Sitenizi Yeniden Başlattıktan Sonra Verilerinizi Geri Yükleme

WordPress sitenizi yeniden başlattıktan sonra, sahip olduğunuz yayınlar ve sayfalar kaybolacaktır. Bunun yerine, varsayılan sayfaları ve ‘Merhaba dünya’ gönderisini göreceksiniz:

'Merhaba Dünya' varsayılan yayını

Eski verilerinizi geri yüklemek için yedeklemenizi oluşturmak için kullandığınız yedek eklentiyi yeniden yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir.

Daha sonra sitenizi yedekten geri yüklemek için talimatlarını uygulayabilirsiniz.

Geri Yüklenen İçeriğinizi Görüntüleme

Sitenizi yedeklemeden geri yükledikten sonra, içeriğiniz sitenize geri dönmelidir.

Tüm yayınlarınızı Mesajlar »Tüm Mesajlar altında bulabilirsiniz . Doğru zaman damgalarına, kategorilere, etiketlere ve yorumlara sahip olacaklar.

İçe aktarılan yayınları görüntüleme v

Bu eğitimin bir WordPress sitesini nasıl hızlı bir şekilde sıfırlayacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.