En çok ihtiyaç duyduğunuz anda güvenilir WordPress eğitimleri.

Yeni Başlayanlar İçin WordPress Kılavuzu

12+

Yılların Dijital Deneyimi

638

Yayınlanan İçerik

WordPress Gönderilerinde Okunabilirlik Puanı Nasıl Eklenir ve Geliştirilir

Sitenizin okunabilirliğini geliştirmek mi istiyorsunuz? Bunu yapmanın en kolay yolu, WordPress’te okunabilirlik puanı analizi eklemektir. Endüstri standardı araçlarını kullanarak yazılarınızı ve sayfalarınızı okunabilirlik açısından analiz etmenize olanak sağlar. Bu yazıda, WordPress yayınlarında okunabilirlik puanını nasıl ekleyeceğinizi ve geliştireceğinizi göstereceğiz.

WordPress Gönderileri için Okunabilirlik Puanı Analizi Ekleme

WordPress gönderilerinde okunabilirlik puanı eklemek için kullanabileceğiniz birçok WordPress eklentisi vardır.

Zaten Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız , şansınız yaver gitmez. Yoast SEO dahili bir içerik analizi aracıyla birlikte gelir. Bu araç, içeriğinizin okunabilirliğini kontrol eder ve önerilerde bulunur.

Yeni yayınınız üzerinde çalışırken, Yoast SEO meta kutusuna gidin; içerik analizini focus anahtar sözcüğünün altında bulacaksınız.

Yoast SEO, okunabilirlik skorunu gösteriyor

Bazılarınız Yoast SEO kullanıyor olmayabilir veya birden fazla okunabilirlik puanı görmek isteyebilirsiniz. İşte gönderileriniz için ayrı bir okunabilirlik analizi bölümü ekleyebilirsiniz.

Yapmanız gereken ilk şey, FD Word Statistics eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek . Eklenti kutudan çıkıyor ve yapılandırmanız için ayar yok.

Yeni bir gönderi oluşturun veya mevcut bir yazıyı düzenleyin. Yazı editörünün altında bir yazı analizi meta kutusu bulacaksınız.

Sis, Kincaid ve Flesch okuma skorlarını gösteren okunabilirlik analizi

Bu yazma analizi meta kutusu, Fog, Kincaid ve Flesch okunabilirlik testlerini kullanarak içeriğinizin okunabilirlik skorunu gösterir.

FD Word Stats eklentisi, tek gönderiler için okunabilirlik puanları gösterir.İçeriğiniz için daha fazla okunabilirlik puanı ve istatistik elde etmenize yardımcı olacaktır.

Okunabilirlik Analizi Puanlarını Anlayın

Okunabilirlik testleri tipik olarak paragraf başına cümle sayısını, paragrafta kullanılan kelime sayısını ve toplam heceleri dikkate alır.

Sis ve Kincaid okuma skorları, pasajı skor olarak okumak için gereken eğitim yıllarını göstermektedir. Bu, puan ne kadar yüksekse, içeriğinizin okunması o kadar zor demektir.

0-100 arasında okuma kolaylığına dayanan et okuma analizi puanları;

Sitenizin Okunabilirliğini Artırma İpuçları

Okunabilirlik analizi araçları, içeriğinizi geliştirmek için harika bir yoldur. Ancak, sitenizin okunabilirliğini daha da artırmak için yapabileceğiniz daha birçok şey var.

Anlamanız gereken ilk şey, kullanıcıların makalenin tamamını her zaman okumadığıdır. İlginç bitleri bulmak için bilgileri tarıyorlar.

Cümlelerinizi kısa tutmak ve paragraf başına daha az cümle kullanmak, içeriğinizin taranmasını kolaylaştırır. WordPress’te nasıl tek / çift satır aralığı ekleneceğini görün .

Zor kelimeleri, daha sık kullanılan ve anlaşılması kolay kelimelerle değiştirmeyi düşünmelisiniz. Zor kelimeler, sayfalarınızı taramayı zorlaştırır.

Tipografi okunabilirliği arttırmada çok önemli bir rol oynar. Metniniz çok küçükse ve okunması zorsa, bu durum sitenizdeki kullanıcı deneyimini açıkça etkiler. İçeriğiniz iyi yazılmış olsa bile okunması zor olacaktır.

Web sitenizde Google Yazı Tipleri kullanıyorsanız , sayfanız boyunca bir veya iki yazı tipiyle yapıştırın.

Sayfalarınızda bol miktarda boşluk olduğundan emin olun. İçerik bloklarınız birbirine çok yakınsa, aralarına dolgu eklemeyi deneyin. Bunu, kendi stil sayfanızdaki CSS kullanarak yapabilirsiniz. CSS’yi bilmiyorsanız, CSS Hero eklentisini kullanabilirsiniz .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

Picture of Furkan Sağlam

Furkan Sağlam

Mavis Agency'de Dijital Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Marka yönetimi, e-ticaret çözümleri ve dijital pazarlama stratejileri konularında uzmandır. Blog yazılarında, güncel dijital trendler ve etkili pazarlama taktikleri üzerine değerli bilgiler sunmaktadır. Dijital dünyada markaların başarısına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir