2021 için En İyi 7 WooCommerce Raporlama ve Analitik Eklentisi

WooCommerce 4.9 beta testi yayınlandı artık kullanılabilir! WordPress.org'dan indirebilir ya da WooCommerce Beta Test yükleyebilirsiniz

WooCommerce mağazanız için bir raporlama eklentisi mi arıyorsunuz?

WooCommerce için bir raporlama ve analiz eklentisi, çevrimiçi mağazanızın performansını izlemenize yardımcı olur ve ayrıca hedef kitlenizi anlamanız ve gelirinizi artırmanız için size önemli bilgiler verir.

Neden WooCommerce Raporlama Eklentisine İhtiyacınız Var?

WooCommerce, dünyanın en popüler e-ticaret platformudur. Ürün ve hizmetleri çevrimiçi satmayı çok kolaylaştıran WordPress için ücretsiz bir e-ticaret eklentisidir.

Bir WooCommerce mağazası işletiyorsanız, ne kadar iyi performans gösterdiğini bilmek önemlidir. Sizin dönüşümleri izlemek, müşterileriniz nereli öğrenmek ve hangi ortaya çıkarmaya pazarlama stratejileri çalışıyoruz.

Tüm bunları ve daha fazlasını öğrenmek için bir WooCommerce raporlama eklentisine ihtiyacınız olacak. Müşterilerin web sitenizi nasıl kullandığına dair fikir edinmenize yardımcı olur, böylece en çok beğendikleri ürün ve hizmetleri sunabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, pazarlama kampanyalarınızı ölçmek ve potansiyel müşterilerin bir satın alma işlemini tamamlamadan sitenizden nerelerde ayrıldığını keşfetmek için bir WooCommerce raporlama ve analiz aracı kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, en iyi WooCommerce raporlama ve analitik eklentilerinden bazılarına bakalım.


1. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights, WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir. WooCommerce dönüşümlerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlayan bir e-Ticaret eklentisi ile birlikte gelir.

MonsterInsights’ı kullanmanın en iyi yanı, WooCommerce mağazanızın performansını ölçmek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri WordPress panonuzda göstermesidir.

Google Analytics’i kurmayı ve kullanmayı çok kolaylaştırır. Ayrıca, karar vermek için ihtiyaç duyduğunuz verileri bulmak için karmaşık Google Analytics raporlarında çalışmanız gerekmez.

MonsterInsights e-Ticaret raporu, gelirinizi, işlem sayınızı, dönüşüm oranınızı ve ortalama sipariş değerinizi bir bakışta görmenizi sağlar.

MonsterInsights ayrıca WooCommerce mağazanızdaki en popüler ürünleri gösterir ve hangi ürünlerin en fazla satış ve gelir sağladığını bulmanıza yardımcı olur.

Bu bilgileri kullanarak müşterinizin tercih ettiği benzer ürün ve hizmetleri sunabilir ve e-ticaret gelirinizi artırabilirsiniz.

Eklenti ayrıca en iyi dönüşüm kaynaklarınızı da izler, böylece hangi web sitelerinin size yüksek dönüşüm sağlayan trafik gönderdiğini görebilirsiniz. Bu, zaten işe yaradığı kanıtlanmış pazarlama stratejilerine daha fazla yatırım yapmanıza yardımcı olur.

WordPress kontrol panelinizde görüntüleyebileceğiniz daha fazla müşteri davranışı raporu var. Örneğin MonsterInsights, sepete eklenen, sepetten çıkarılan toplam öğeleri, satın alma süresini ve bir ürünü satın alma oturumlarını gösterir.

MonsterInsights kullanmanın bir başka avantajı da Popüler Ürünler özelliğidir. Bu özelliği kullanarak en çok satan ürünlerinizi WooCommerce mağazanızın herhangi bir yerinde görüntüleyebilirsiniz.

Popüler ürünler blog gönderisini özelleştirin

MonsterInsights, aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla tema sunar ve ayrıca WooCommerce ürün sayfalarında popüler ürünleri özelleştirmek ve görüntülemek için farklı seçenekler sunar.

Bunun dışında MonsterInsights ile gelişmiş izleme özelliklerine de sahip olursunuz. Örneğin, özel boyut izleme, kaydırma izleme, bağlantı tıklama izleme, giden bağlantı izleme ve çok daha fazlasını ayarlamanıza yardımcı olur.

Fiyatlandırma: WooCommerce mağazanızı Google Analytics’te takip etmek için, size yılda 199.50$’a mal olacak MonsterInsights Pro planına ihtiyacınız olacak. Ücretsiz bir sürümü de vardır, ancak gelişmiş e-Ticaret izleme raporunu içermez.

2. WP Posta SMTP

WP Posta SMTP'si

WP Mail SMTP, mağazanız için en iyi WooCommerce eklentilerinden biridir. E-postalarınızın müşterilerinizin gelen kutusuna ulaşmasını sağlar ve sitenizin gönderdiği tüm e-postaların takibini ve raporlamasını sunar.

Bir WooCommerce mağazasında, müşterilerinize satın alımlarının makbuzlarını, sipariş ayrıntılarını, kullanıcı hesabı ayrıntılarını, sipariş onay e-postalarını ve çok daha fazlasını göndermeniz gerekir.

Müşterileriniz bu önemli e-postaları almıyorsa, kötü bir kullanıcı deneyimine neden olur ve potansiyel müşterilerinizi kaybedersiniz.

WP Mail SMTP ile e-postalarınızın teslim edilip edilmediğini takip edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken WP Mail SMTP’de e-posta günlüklerini etkinleştirmek ve eklenti gerisini halledecektir.

E-posta günlüklerini aç

Daha sonra e-posta günlüklerinizi WordPress kontrol panelinizde görüntüleyebilir ve her e-posta için teslimat durumlarını, açılışlarını ve tıklamalarını görebilirsiniz.

WP Mail SMTP e-posta raporlaması

Fiyatlandırma: WP Mail SMTP premium planları, yıllık 39 dolardan başlayan fiyatlarla e-posta günlükleri özelliğini içerir.

3. WooCommerce için Ürün Satış Raporu

WooCommerce için Ürün Satış raporu

WooCommerce için Ürün Satış Raporu , e-Ticaret mağazanızın kaç tane satış elde ettiğini öğrenmek ve ardından satış raporlarını başkalarıyla paylaşmak için harika bir raporlama aracıdır.

Raporlama dönemini değiştirebilir ve hangi ürünlerin satış raporuna dahil edileceğini seçebilirsiniz.

Raporda raporlama alanlarını göstermek için farklı seçenekler de vardır. Örneğin, ürün kimliğini, SKU’yu, adı, satılan miktarı, brüt satışları, ürün kategorisini ve çok daha fazlasını göstermeyi seçebilirsiniz.

WooCommerce için Ürün Satış Raporunu kullanmanın en iyi yanı, satış raporunu WordPress panonuzda oluşturup görüntüleyebilmeniz ve başkalarıyla paylaşmak için bir CSV dosyası olarak indirebilmenizdir.

Fiyatlandırma: WooCommerce için Ürün Satış Raporunu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, daha fazla raporlama özelliği için yıllık 199 ABD Dolarından başlayan fiyatlarla premium sürümüne de abone olabilirsiniz.

4. WooCommerce için Google Analytics ve Google Alışveriş eklentisi

WooCommerce için Google Alışveriş eklentisi

Eskiden Gelişmiş E-ticaret Google Analytics Eklentisi olarak bilinen WooCommerce için Google Analytics ve Google Alışveriş eklentisi, listemizdeki bir sonraki eklentidir.

Eklenti, WooCommerce mağazanızla Google Analytics’te Gelişmiş E-ticaret izlemeyi kolayca kurmanıza olanak tanır. Sadece bu değil, aynı zamanda Google Ads ve Google Merchant hesaplarınızı da bağlayabilirsiniz.

WooCommerce için Google Analytics ve Google Alışveriş eklentisini kullanmanın dezavantajı, MonsterInsights’ta olduğu gibi WordPress kontrol panelinizde raporları görememenizdir.

Ancak, farklı Google Analytics e-Ticaret raporlarının kilidini açabilir ve bunları Analytics’inizde görüntüleyebilirsiniz. Bunlara alışveriş davranışı raporu, ödeme davranışı raporu, ürün performans raporu ve satış performansı raporu dahildir.

Fiyatlandırma: WooCommerce için Google Analytics ve Google Alışveriş eklentisi ücretsiz olarak kullanılabilir.

5. WooCommerce Woo Sale by Country


WooCommerce için Ülkeye Göre Satış Raporu , bir başka popüler WooCommerce raporlama ve analiz aracıdır. Eklenti, çevrimiçi mağazanızdaki farklı bölgelerden satışları izlemek için özel olarak tasarlanmıştır.

Kullanımı çok kolaydır ve herhangi bir kurulum gerektirmez. Tek yapmanız gereken eklentiyi yüklemek ve ardından WooCommerce raporları bölümünüzde ülkelere göre satış raporunu görüntülemek.

Eklenti ile WooCommerce mağazanıza gelir getiren ilk 10 ülkeyi kolayca görebilirsiniz. Rapordaki grafiklerin görselleştirmesini değiştirmek için farklı seçenekler elde edersiniz.

Bunun yanı sıra eklenti, verileri farklı tarih aralıklarına göre sıralamanıza olanak tanır. Örneğin, geçen yıla, aya, haftaya ait satışlarınızı görüntüleyebilir veya özel bir tarih aralığı seçebilirsiniz.

Fiyatlandırma: WooCommerce için Ülkeye Göre Satış Raporu ücretsiz bir WordPress eklentisidir.

6. WooCommerce için Gelişmiş Raporlama

WooCommerce için Gelişmiş Raporlama

WooCommerce için Gelişmiş Raporlama, e-Ticaret mağazanızdaki satışları izlemenize yardımcı olan ücretsiz bir WordPress eklentisidir.

Eklenti, WordPress yönetici alanınızda ayrıntılı bir rapor gösterir. WooCommerce satış özetinizi kolayca görüntüleyebilir ve toplam satışlar, geri ödemeler, satın alınan ürünler ve daha fazlası hakkında veri alabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, WooCommerce için Gelişmiş Raporlama eklentisi günlük sipariş ve kazanç sayınızı gösterir. WooCommerce’de en iyi ürünlerinizi ve en iyi kategorilerinizi de tanımlayabilirsiniz.

Eklentiyi kullanmanın bir başka avantajı da en iyi müşterilerinizi bulmanıza yardımcı olmasıdır. En yüksek ödeme yapan müşterilerinizin hangi ülke ve eyaletten olduğunu bile görüntüleyebilirsiniz.

Fiyatlandırma: WooCommerce için Gelişmiş Raporlama, ücretsiz bir WooCommerce raporlama eklentisidir.

7. WooCommerce Abandoned

WooCommerce için terk edilmiş sepet

WooCommerce için Terk Edilmiş Sepet , web sitenizde bulunabilecek en iyi WooCommerce raporlama ve analiz eklentilerinden biridir. Terk edilmiş sepetleri izlemek ve kayıp satışları kurtarmaya yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Bir terkedilmiş sepeti insanların WooCommerce mağaza ziyaret ettiklerinde, sepetine ürün eklemek ama sonra kontrol etmeden bırakmak oluşur. Sonuç olarak, potansiyel müşterileri ve satışları kaybedersiniz.

Eklentiyi kullanarak, terk edilmiş kullanıcıları kolayca takip edebilir ve WordPress kontrol panelinizde bir rapor görebilirsiniz. Terk edilmiş sepetlerin tam listesini görebilir, ödeme sırasında müşteri e-postalarını yakalayabilir ve kullanıcının mağazanızdan hangi sayfadan ayrıldığını görebilirsiniz.

Eklentiyi kullanmanın bir başka avantajı da, terk edilmiş müşteriler için iş akışları oluşturmaya ve terk edilmiş kullanıcılara otomatik e-postalar göndermeye yardımcı olmasıdır.

Fiyatlandırma: Abandoned Cart for WooCommerce, kullanımı ücretsiz bir eklentidir. Ücretli sürüme yükseltirseniz, herhangi bir alışveriş sepeti terk edildiğinde anında bildirim gibi özellikler ve daha fazlasını alırsınız.

En İyi WooCommerce Raporlama Eklentisi Hangisi?

Kolayca gelişmiş izleme özellikleri ile birlikte WooCommerce mağazanın performansını izleyen tam raporlama aracı istiyorsanız, o zaman tavsiye MonsterInsights.

E-Ticaret eklentisi, WooCommerce mağazanızı otomatik olarak izler ve size WordPress panosunda ayrıntılı bir rapor gösterir. Bunun yanı sıra kaydırma izleme, bağlantı izleme, özel boyutlar ve çok daha fazlası gibi özelliklere de sahip olursunuz.

Bu makalenin en iyi WooCommerce raporlama ve analiz eklentisini seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz. 

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğiticileri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

İlgilinizi çekebilecek diğer içerikler

destek

destek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.200'den fazla okuyucu

furkansaglam.com’u yeni içerikler için takip edin!